top of page

to 12. toukok.

|

Espoo

RNK x YRI01: KONE Oyj

Ressun Nuorsuomalainen Klubi yhteistyössä yrittäjyyskurssin kanssa vieraili koneen talousjohtajan, Ilkka Haran luona Koneen pääkonttorilla Espoon Keilaniemessä.

Lippuja ei ole myynnissä
Katso muita tapahtumia
RNK x YRI01: KONE Oyj
RNK x YRI01: KONE Oyj

Paikka & aika

12. toukok. 2022 klo 15.00 – 16.15

Espoo, Keilasatama 3, 02150 Espoo, Finland

Tietoa tapahtumasta

Kone - Dedicated to people flow

Torstai-iltapäivänä 12.5. Ressun Nuorsuomalainen Klubi oli - yhdessä lehtori Janne Kariston ja Yrittäjyyskurssin kanssa - Ilkka Haran, Koneen talousjohtajan ja johtokunnan jäsenen vieraana yrityksen pääkonttorissa Espoon Keilaniemessä. Hara on aiemmin työskennellyt muun muassa Nokialla, Microsoftilla ja Morgan Stanleylla. 

Haralla on kauppatieteiden maisterin tutkinto Aalto yliopistosta.

Hara esitteli yleisesti Koneen toimintaa sekä strategiaa. Koneen hissi- ja liukuporrasbisnes koostuu kolmesta eri osa-alueesta: uusien laitteiden myynnistä, laitteiden huollosta ja vanhojen laitteiden modernisoinnista. Koneen tavoitteena on nostaa laitehuollon osuutta liikevaihdosta, johtuen kyseisen osa-alueen tuomasta rahavirrasta ja jatkumosta. Tämä onkin yksi tärkeimmistä mittareista, millä Kone vertailee itseään muihin alan kilpailijoihin kuten KTE:hen, Otikseen ja Schindleriin.

Koneen talousjohtajan eli CFO:n työtehtäviin kuuluu paljon matkustamista: tapaamisia suursijoittajien kanssa sekä manterekohtaisten johtoportaiden välistä kommunikointia. Yrityksen kansainvälisyys näkyy reilun 66 000 työntekijän hajauttamisella ympäri maapallon: Keilaniemessä työskentelee vain noin 500 työntekijää, eikä esimerkiksi Italian tehtaassa puhuta ollenkaan Englantia. Hara painotti monelle yritysjohtajalle tuttua kvartaali-, eli neljännesvuosi -ajattelua: talousjohtaja on kiireisimmillään yrityksen tuloksen laskemisen ja julkaisemisen aikaan, neljä kertaa vuodessa.

Ressun Nuorsuomalainen Klubi osoittaa suuret kiitokset tapahtuman järjestäjälle Janne Karistolle, ja erittäin kattavasta ja kiinnostavasta esityksestä Koneen Ilkka Haralle.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page