top of page

ke 08. maalisk.

|

Helsinki

RNK & Risto E.J. Penttilä

Ressun Nuorsuomalainen Klubi toivotti tervetulleeksi keskiviikkona 8.3. klubin vieraaksi todellisen nuorsuomalaisen, kansainvälisen politiikan asiantuntijan, Risto E.J. Penttilän

Lippuja ei ole myynnissä
Katso muita tapahtumia
RNK & Risto E.J. Penttilä
RNK & Risto E.J. Penttilä

Paikka & aika

08. maalisk. 2023 klo 15.00

Helsinki, Kalevankatu 8-10, 00100 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Ressun Nuorsuomalainen Klubi otti keskiviikkona 8.3.2023 ilolla ja mielenkiinnolla vastaan kansainvälisesti arvostetun, asiantuntemusta huokuvan ulkopolitiikan asiantuntijan, Risto E. J. Penttilän.  

Tilaisuuden aiheena oli suurvaltojen välinen kilpailu maailman johtajuudesta. Aiheen käsittely painottui eritoten Euroopan, Yhdysvaltain ja Kiinan suhteisiin. Erityisesti Penttilä korosti tekoälyn ja teknologian kehityksen merkitystä tulevaisuudessa suurvaltojen keskinäisten voimasuhteiden muutoksessa. Mielenkiintoista oli myös kuulla minkälaisessa murroksessa Euroopan, Kiinan ja Yhdysvaltain suhteet ovat mm. Venäjän hyökkäyssodan ja Yhdysvaltain uudenlaisen, Kiinan kasvua rajoittamaan pyrkivän politiikan takia, mitä eurooppalaiset valtiot eivät ole täysin omien taloudellisten etujensa takia nielleet. Tilaisuudessa sivuttiin myös esim. NATOn politiikkaan liittyviä teemoja. 

Tapahtuma koostui Penttilän esitelmäosuudesta ja sen jälkeen esitetyistä kysymyksistä. Klubilaiset pohtivat kysymyksissään mm. Kiinan alati kiristyvää ruuvia Taiwanin suhteen ja Yhdysvaltain reaktiota paineen purkautuessa sotilaallisena konfliktina Kiinan ja Taiwanin välille. Penttilän ollessa vieraana ei toki vältytty myöskään Nuorsuomalaiseen puolueeseen liittyvistä kysymyksistä.

Klubin hallitus kiittää jäsenistönsä puolesta Penttilää mielenkiintoisesta, sekä opettavaisesta vierailusta!

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page